Wat is ouder-kindcoaching 2020-12-09T18:04:17+00:00

Wat is ouder-kind coaching?

Elke ouder ziet zijn of haar kind het liefst gelukkig. Maar soms kan het voorkomen dat een kind niet lekker in zijn vel zit. Het heeft last van onverklaarbare buikpijn, slaapt slecht en is erg terug getrokken. Of zoekt juist continu de confrontatie op en jullie begrijpen niet waarom. Gesprekken draaien continu uit op ruzie met elkaar.

In de wereld van nu zijn we allemaal druk en vliegen de dagen, weken en jaren voorbij. Iedereen doet zijn best om er te zijn voor elkaar, maar zijn wij dit ook echt? Geven wij oprechte aandacht aan elkaar? Geef jij wat jij wilt geven; aan jouw kind, partner en jezelf? Begrijpen we elkaar of lopen we vast in patronen? Tevens is het zo dat in onze hedendaagse tijd steeds meer kinderen “stempels” krijgen. Maar eenmaal een stempel staan gezinnen nog vaak met het handen in het haar. Er is nu een officieel predicaat maar de handvatten hoe het leven te bewandelen blijft vaak weg. Als eerste moeten we onze kinderen begrijpen. Op hetzelfde niveau kunnen komen als je kind. Het kinderbrein werkt immers heel anders als een brein van een volwassene. Een kleine ruzie met je partner kan bij je kind al als iets heel groots overkomen, met alle angsten die daar bij kunnen komen. Maar denk ook aan het pesten op school, scheiding, overlijden van een dierbare of faalangst. Veranderingen die horen bij de pubertijd of juist de angsten voor het monster onder het bed.

Mede door alle handvatten die ik heb geleerd en vooral om oplossingsgericht te denken kan ik ervoor zorgen dat jouw kind en jij weer op één lijn komen. Elkaar zien en weer begrijpen.

Ik kenmerk mijn werkwijze door mijn oplossingsgerichte aanpak, toekomstgericht en praktisch. Elkaars sterke punten zien en erkennen, geloven in ieders eigen talent en eigenheid. Ik luister, kijk mee en geef mogelijkheden die kunnen leiden tot een oplossing die bij jullie past. Werken met hoofd en hart, binnen en buiten. Contact maken met jezelf zodat er ook contact kan komen met de ander.
Ik werk met verschillende werkvormen, aan een tafel of juist de natuur in. Een opstelling, tekenen, kleien of dansen, ik luister en onderzoek naar wat nodig zou kunnen zijn. Alles is maatwerk want er is geen vast concept. Niemand is hetzelfde dus ook de coaching is per gezin uniek en kloppend gemaakt zodat het werkt voor jullie. Mijn doel is om jullie te laten schitteren en stralen als gezin. Elkaar weer zien en horen.

ouderkindcoaching1